Bewonersvergadering

Maandelijks is iedereen welkom op de bewonersvergadering. In overleg met de lokale politie, de buurttoezichters en lokale politiekers bespreken we al wat er leeft in onze wijk.

Heb jij een leuk initiatief, is er een probleem met de infrastructuur in jouw straat, samenlevingsproblemen,... en je wil hier op een constructieve manier over komen spreken? Je bent van hart welkom! Kijk even op de agenda pagina voor de volgende vergadering.

Al onze vergaderingen gaan door in het Valaarhof Letterkundestraat 133, 2610 Wilrijk.

Lentepoets

Elke jaar laat Opsinjoren zich inspireren door de eerste lentekriebels. Bij het begin van de lente moedigen zij alle inwoners van Antwerpen aan om, samen met je buren, je stoep te poetsen en te schrobben of je voortuin, de bloembakken en al wat in de straat te vinden is onder handen te nemen. Want geef toe, we leven toch allemaal liever in een nette buurt.

Maak met minstens 10 buren een 'properploeg'. Schrijf je tijdig in en laat je op de lentepoetsdag volledig gaan. Als beloning krijgt elk deelnemend en geregistreerd gezin een gevulde bloembak.

Buurtkrant

Dé Valaar Echo is al vanaf het begin van de bewonersgroep mee op pad. We proberen de Valarianen te informeren over wat er zich afspeelt in Valaar. Zowel rond problematiek, als evenementen, als informatie, als protesten,...

Sinterklaasfeet

De Sint komt voor alle kindjes, dus ook voor iedereen van Valaar, tot 10 jaar. Terwijl een goochelaar of een clown ons bezig houdt, wachten we op de komst van de Sint en zwarte piet. Ze brengen voor iedereen een cadeautje mee. Van het lange wachten krijgt iedereen honger. Dat heeft de Sint goed geregeld, want elk kindje krijgt bij ons een gratis pannekoek.

Het Sinterklaasfeest is gratis en je hoeft je er niet voor in te schrijven. Je vindt ons in de namiddag (voor de juiste datum zie "agenda") in de grote zal van het Valaarhof (Letterkundestraat in Wilrijk).

Valavond

Valavond is een jaarlijks openluchtevenement>, waar muziek hand in hand gaat met samenlevingsopbouw, georganiseerd in het hart van Valaar, waar iedereen welkom is. We trachten er iedereen samen te brengen, bewoners, belanghebbenden, mensen van overal 'ter wereld' zijn welkom. Al leven we met verschillende culturen samen, muziek brengt ons allen dichterbij. Een gevarieerd muziekaanbod (verschillende genres, - afkomst) dienen als voedingsbodem voor een succesvolle dag. Maar Valavond is meer dan enkel een 'muziekfestival in de wijk'. Voor de kinderen en jeugd worden de ganse middag activiteiten (begeleide spelen, grime, pleinwerking,...) georganiseerd. Een hapje en een drankje om iedereen gezellig bij elkaar te brengen.