..  Mini rotonde  ..
http://www.antwerpen.be Mon Mar 15 22:40:32 CET 2010
foto kon niet opgehaald worden
Het kruispunt van de Letterkundestraat en de Pastoor Bauwenslaan staat gekend als gevaarlijk punt op het Valaar. Om het verkeer hier veiliger te maken, komt er een minirotonde. De definitieve plannen hiervoor zijn af en de bouwtoelating is afgeleverd. Dit wil zeggen dat de aannemer normaal nog dit voorjaar zal starten met de aanleg. Als alles vlot verloopt, is het nieuwe kruispunt tegen augustus 2010 een feit.

Hoe zal de rotonde eruit zien?
De verhoogde minirotonde zal een straal hebben van tien meter (van het middelpunt tot de rand van het voetpad). Daarvan dient 3m voor het middenvlak, waarop een boom en lage beplanting geplant worden. Dit groen zorgt extra voor een verkeersremmend effect, omdat de lange rechte strook van de straten zo ook visueel onderbroken wordt. Het aanplanten van de boom gebeurt in het najaar van 2010.
Rond het middeneiland komt een rammelstrook van 2m breed. Hierover kunnen auto’s rijden (voor de bussen is dit bijvoorbeeld noodzakelijk), maar doordat ze aangelegd wordt in kasseien zullen de meeste bestuurders deze mijden. Rond de rammelstrook komt een rijweg van 5m breed, uit betonstraatstenen, het materiaal dat nu ook op het kruispunt ligt.
Voor de voetgangers komt er aan elke hoek een zebrapad en paaltjes op de rand van de stoep zorgen voor extra veiligheid. De rotonde wordt voorzien van blindengeleiding, zodat slechtzienden er ook makkelijk hun weg kunnen vinden.

Hinder tijdens de werken
Tijdens de werken is het kruispunt afgesloten en wordt er een verkeersomleiding voorzien, ook voor de bussen. Verder zal er in de omgeving van het kruispunt niet geparkeerd kunnen worden. De parking van het warenhuis blijft bereikbaar. Ook de voetpaden zullen toegankelijk blijven.
 
Meer informatie:     
Stedelijk Wijkoverleg Wilrijk
03 820 53 91/58 – wijkoverleg.wilrijk@antwerpen.be